Bremat FloorBlaster: de voordeligste en meest praktische mechanische rei

De Bremat FloorBlaster is een mechanische trilrei, bestemd voor het verantwoord aanbrengen van zandcement-dekvloeren. Hierdoor is de FloorBlaster opgenomen in de lijst van Arbovriendelijke hulpmiddelen van Arbouw.

Bij de ontwikkeling van deze machanische trilrei lag de focus op praktische inzetbaarheid, bouwplaatsbestendigheid, laag eigengewicht, eenvoudige en degelijke techniek én voordelige aanschaf. Bremat heeft met de ontwikkeling van de FloorBlaster al deze eigenschappen gecombineerd in één apparaat.

Vlakke en strakke vloerafwerking

De solide opbouw van het frame, de vorm van de trilrei en de manier waarop de trillingen overgebracht worden op de trilbalk zorgen ervoor dat de vloerenlegger met de nodige precisie de vloermortel kan egaliseren en verdichten. Het resultaat is een vlakke en goed verdichte dekvloer. De vloer hoeft alleen nog maar afgewerkt te worden met een vlindermachine.

Bremat FloorBlaster

Uitklapbare steunpoot

Wanneer de FloorBlaster even niet gebruikt wordt kan er een stelpoot worden uitgeklapt zodat de FloorBlaster zelfstandig op werkhoogte blijft staan. Wanneer het werken met de FloorBlaster hervat wordt, hoeft er dus niet eerst gebukt te worden.

Bremat FloorBlaster

Aandrijving

De Bremat FloorBlaster is verkrijgbaar met een elektromotor of een 4-tact benzinemotor. De elektromotor heeft een netto vermogen van 0,18 kW en kan worden aangesloten op een standaard 230/240 V stroomaansluiting. De 4-tact benzinemotor heeft een netto vermogen van 0,72 kW. Ongeacht of u een elektromotor of benzinemotor prefereert, het resultaat is hetzelfde: een gelijkmatige overdracht en verdeling van trillingen op de trilbalk.

Gecertificeerd en erkend arbovriendelijk hulpmiddel

De FloorBlaster is door Aboma gecertificeerd volgens de machinerichtlijn 2006/42/EG. Daarnaast is de FloorBlaster erkend door Inspectie SZW (voorheen arbeidsinspectie) en is de mechanische trilrei door Arbouw opgenomen in de lijst van arbovriendelijke hulpmiddelen.

Technische specificaties

Werkbreedte:verkrijgbaar in 1,5 meter, 2 meter of 2,5 meter
Gewicht:1,5 meter - 18 kg 2 meter - 20 kg 2,5 meter - 22 kg
Motor:4-tact benzinemotor of elektromotor

Benieuwd naar deze occasion?

Wij laten jou graag meer weten over deze machine.

Bremat FloorBlaster: licht en afwisselend werk

Waarbij men voorheen ononderbroken op de knieën moest werken tijdens het smeren van de zandcement-dekvloer, kan met de Bremat FloorBlaster de vloermortel vanuit een staande houding worden geëgaliseerd en verdicht. Slechts de zijdelingse banen dienen traditioneel te worden aangebracht. Deze nieuwe werkwijze zorgt voor afwisseling in werkhouding en vermindering van de fysieke belasting.

Praktische opbouw

Het solide stalen frame is verchroomd waardoor het materiaal optimaal beschermd wordt tegen corrosie. Cementsluier en mortelaanslag zijn eenvoudig te verwijderen van de verchroomde toplaag. De FloorBlaster heeft een laag eigengewicht. De trilrei met een werkbreedte van 1,5 meter weeg slechts 18 kilogram. De 2 meter uitvoering weeg 20 kilogram en de FloorBlaster met een werkbreedte van 2,5 meter weegt 22 kilogram.

Door het degelijke frame en het goed gepositioneerde handvat is de FloorBlaster gemakkelijk door 1 persoon te tillen. Indien nodig kan het frame snel met twee pennen losgekoppeld worden, waardoor de 2 losse delen gemakkelijk te transporteren en op te bergen zijn.

Vergelijkbare producten

Lomar 110 robot voor dekvloeren
Vlinder met knikarm
Clover Compact

Een onderhoudsarme en emissievrije vlindermachine. Deze Clover accuvlinder maakt het mogelijk om betonvloeren emissievrij te vlinderen. Omdat de aandrijving nauwelijks geluid maakt, is het aangenaam werken met deze machine.